Przepis na Baranina moghulska


 


Przepis na Baranina moghulska :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Baranina moghulska

Składniki :

Kuchnia indyjska
4 łyżki sklarowanego masła - ghee lub masła
3 średnie cebule, obrane pokrajane w cienkie talarki
1/2 kg baraniny bez kości, pokrajanej w kostkź
1 jogurt lub śmietana (18 proc.)
20 migdałów lub włoskich orzechów
(dowolnie)
3 ząbki czosnku
2 cm kawałek korzenia imbiru, obrany.
posiekany lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
szczypta suszonej mięty
1 łyżka nasion kolendry
1/2 łyżeczki cynamonu
6 ziarenek pieprzu
1/2 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki chlli lub ostre) papryki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
sok z cytryny lub 1/4 szklanki wody

Przepis :

1. Cebulę smażyć na rozgrzanym maśle, często mieszając, aż nabierze ciemno-złotego koloru (około 8 min.). 2. Dodać baraninę r jogurt, dusić przez 5 min. na średnim ogniu. 3. Pozostałe składniki zmiksować na jednolitą masę. 4. Pastę z przypraw dodać do mięsa, zamieszać, dusić przez 5 min. 5. Rondel szczelnie przykryć, włożyć do średnio nagrzanego piekarnika (190oC) i piec około 1 i 1/2 godz. (mięso powinno być bardzo miękkie) 6. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z chlebkiem indyjskim NAN sałatką z ogórków RAITĄ lub SAMBAL Proporcje dla 3-4 osób


Super przepis na Baranina moghulska
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury