Przepis na BEZY


 


Przepis na BEZY :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na BEZY

Składniki :


Składniki masy :
8 białek,
40 dag cukru kryształu.

Składniki kremu :
8 żółtek,
10 dag cukru,
10 dag masła,
1 paczka cukru waniliowego.

Przepis :

Ubić białka na sztywną pianę (nie używać do tego aluminiowych naczyń), wsypać cukier i nadal ubijać, aż masa będzie gładka. Zrobić z papieru pergaminowego kornet, włożyć do niego ubitą Masę. Uciętym rogiem kornetu wyciskać okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na tortownicę lub blachę wyłożoną pergaminem i wysypanym cukrem pudrem. Suszyć w niezbyt gorącym piecu 2 do 3 godzin. Po wysuszeniu zdjąć z pergaminu i łączyć po 2 sztuki, przekładając kremem. Przyrządzanie kremu. Żółtka z cukrem włożyć do rondelka, wstawić w drugi rondelek z gotującą wodą i mieszać, aż się masa zaparzy. Następnie wyjąć rondelek na podstawkę i mieszać do ostudzenia. Masło utrzeć do białości, wmieszać cukier waniliowy i połączyć z masą wciąż wymieszanie. Przekładać kremem ciastka.


Super przepis na BEZY
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury