Przepis na BOCZEK PIECZONY


 


Przepis na BOCZEK PIECZONY :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na BOCZEK PIECZONY

Składniki :

Kuchnia chińska
1 kg surowego boczku ze skórą
1 i 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
3 i 1/2 łyżeczki soli
1-2 roztarte ząbki czosnku
1 łyżka miodu
1 1/2 łyżki sosu sojowego

Przepis :

Skórę naciąć w kratkę w odstępach 2 1/2 cm. Czosnek rozetrzeć z solą i imbirem, natrzeć mięso. Odstawię na 2 godz., a jeszcze lepiej na noc. Wodę wlać do garnka, doprowadzić do wrzenia, włożyć boczek i gotować przez 5 min, wyjąć, odcedzić, osączyć. Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Ruszt piekarnika posmarować olejem, mięso ułożyć na ruszcie skórą do dołu, piec 35-45 min, zmniejszyć temperaturę do 180 °C. Mięso wyjąć, obrócić, posmarować miodem połączonym z sosem sojowym, wstawić do piekarnika i piec 45 min. Skórka musi być chrupiąca i ładnie zrumieniona. Pokrajać w kawałki "na ząbek". Podawać z sosem sojowym. Proporcje: dla 6 osób - z ryżem lub bułką na parze, z potrawą z warzyw i zupą


Super przepis na BOCZEK PIECZONY
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury