Przepis na BOCZEK W BRUNATNYM SOSIE


 


Przepis na BOCZEK W BRUNATNYM SOSIE :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na BOCZEK W BRUNATNYM SOSIE

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg chudego boczku
2 1/2 szklanki brunatnego sosu
4 obrane jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej białej kapusty lub 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku

Przepis :

Boczek (w całości) włożyć do wrzącej wody, zagotować, trzymać na dużym ogniu 3 min, wyjąć, wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Włożyć do garnka, zalać sosem, zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień, dusię na małym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zakończeniem duszenia dodaę jaja na twardo, kapustź lub szczypiorek. Podawaę boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4 osób - z ryżem, warzywami i czystą zupą


Super przepis na BOCZEK W BRUNATNYM SOSIE
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury