Przepis na CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA W SOSIE


 


Przepis na CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA W SOSIE :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA W SOSIE

Składniki :

Kuchnia chińska
15 dag schabu bez kości
1/2 średniej cebuli
2 - 3 pieczarki pokrajane w cienkie plasterki (dowolnie)
1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 czubata łyżeczka roztartego czosnku
2 ? 3 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1/2 łyżeczki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
Ciasto:
2 łyżki mąki ziemniaczanej
woda
Sos przyprawowy:
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki glutasoli; "Vegety" lub "Jarzynki"
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1 łyżeczka octu
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
8 łyżek wody

Przepis :

Mięso pokrajać w cienkie kwadraty o boku 4 cm, wymieszać z marynatą, odstawić na 15 min. Do dwóch łyżek mąki ziemniaczanej wlać tyle wody, aby otrzymać gęste ciasto. Wymieszać składniki sosu przyprawowego. Olej wlać na gorącą patelnię, mocno rozgrzać na dużym ogniu (sprawdzić temperaturę). Plasterki mięsa zanurzyć w cieście z mąki ziemniaczanej i wody, kłaść pojedynczo w gorący olej, smażyć do zrumienienia z oby dwu stron. (Nie smażyć zbyt wielu kawałków jednocześnie.) Osączyć, przełożyć na talerz, smażyć pozostałe mięso. Metalowym sitkiem zebrać zanieczyszczenia z powierzchni oleju. Olej rozgrzać ponownie, włożyć przesmażone mięso, smażyć minutę, wybrać, osączyć z oleju, trzymać w cieple. Wlać 2 łyżki oleju na czystą patelnię, rozgrzać, dodać cebulę, grzyby, imbir i czosnek, mieszając smażyć 30 sek, wlać zamieszany sos przyprawowy, mieszając gotować do zgęstnienia. Dodać mięso, zamieszać, trzymać na ogniu 15 sek, podawać natychmiast. Proporcje: dla 2-3 osób - jako danie główne, z ryżem


Super przepis na CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA W SOSIE
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury