Przepis na Fasolówka pikantna 50 min


 


Przepis na Fasolówka pikantna 50 min :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Fasolówka pikantna 50 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
50 dag kości,
1 pęczek włoszczyzny,
0,5 szklanki suchej, uprzednio namoczonej na noc fasoli,
2-3 kartofle,
1-2 ogórki kiszone,
1 łyżka tłuszczu,
1-2 strąki papryki (może być konserwowa),
5 dag kiełbasy,
1 ząbek czosnku,
1 łyżka mąki,
1 I wody,
natka pietruszki;
sól,
pieprz,
ostra papryka mielona i przyprawa do zup do smaku

Przepis :

Kości i włoszczyznę włożyć do perforowanej wkładki, wkładkę umieścić w szybkowarze, zalać 1 I wody. Pod wkładkę wyłożyć fasolę. i wlać wodę, w której fasola się moczyła. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie oczyścić i pokroić w kostkę kartofle i ogórki, a obraną z osłonki kiełbasę oraz paprykę pokroić w paski. Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę. Szybkowar otworzyć, wyjąć wkładkę z kośćmi i włoszczyzną. Warzywa, kiełbasę i zasmażkę połączyć z fasolą, posolić, ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić zupę do smaku pieprzem, papryką i przyprawą do zup. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Wyjętą włoszczyznę można zużyć na sałatkę do kolacji.


Super przepis na Fasolówka pikantna 50 min
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury