Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU


 


Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg flaczków (żołądek wieprzowy)
gruba sól
ocet (6%)
1 szklanka wytrawnego białego wina
2 łyżeczki sosu sojowego
1 i 1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki glutasoli lub "Jarzynki" albo "Vegety"
1/2 łyżeczki cukru
2 1/2 dag suszonego serka sojowego tofu (dowolnie)
mała puszka orzechów gingko lub 5 dag migdałów bez łupinek
1/2 szklanki orzechów ziemnych bez ciemnych łupinek

Przepis :

Usunąć tłuszcz z żołądka, mocno natrzeć solą z wierzchu i wewnątrz, wypłukać zimną wodą, następnie zakwaszoną i jeszcze raz czystą wodą. Czynności powtórzyć dwukrotnie. Dwanaście szklanek wody doprowadzić do wrzenia, włożyć oczyszczony żołądek gotować 3 min, odcedzić, płukać pod bieżącą wodą aż będzie zimny. Pokrajać w paski 1 1/2 x 6 cm. Włożyć do rondla, wlać 3 szklanki wody, wino, sos sojowy, przyprawić solą, przyprawą i cukrem, dodać namoczony serek sojowy pokrajany w paski, orzechy gingko lub migdały i orzeszki ziemne, przykryć doprowadzić do wrzenia. Dusię na małym ogniu przez 1/2 godz. Podawać na gorąco, z ryżem lub świeżą bułeczką. Proporcje: dla 4 osób Uwaga! Zamiast serka sojowego i orzechów można dodać 2-3 plasterki świeżego imbiru lub łyżeczkź imbiru w proszku, 1/2 łyżeczki cynamonu i 1/4 - 1/2 łyżeczki chilli przed duszeniem.


Super przepis na FLACZKI PO CHIŃSKU
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury