Przepis na Fonduta


 


Przepis na Fonduta :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Fonduta

Składniki :

Czas gotowania - około 30 minut, moczenie sera - 3 godziny.

300 g sera fontina (słodkiego sera z Valle dAosta)
2 szklanki mleka
30 g masła
3 żółtka
50 g białych trufli
grzanki z chleba tostowego

Przepis :

Pokrojony w kostki ser fontina moczyć 3 godziny w mleku. Ser razem z mlekiem przelać do garnka z zaokrąglonym dnem (może być wypukłe) i gotować na parze nieustannie mieszając ? najlepiej trzepaczką do ubijania piany. Gdy ser całkowicie się roztopi, dodawać powoli masło i jedno po drugim wszystkie żółtka, stale dokładnie mieszając. Masa ma mieć konsystencję kremu. Gotową potrawę podawać bardzo gorącą, posypaną posiekanymi truflami. Dodatkiem do fonduty są grzanki z chleba tostowego.


Super przepis na Fonduta
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury