Przepis na Jajecznica bosforska


 


Przepis na Jajecznica bosforska :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Jajecznica bosforska

Składniki :

Kuchnia turecka
masło lub olej jadalny ?
2 małe cebule pokrajane w cienkie krążki
4 pomidory sparzone, obrane, pokrajane w plasterki
4 jaja
sól i pieprz do smaku

Przepis :

1. Na patelni z rozgrzanym masłem lub olejem, smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta, często mieszając - nie dopuścić do zrumienienia. 2. Pomidory ułożyć na cebuli, smażyć przez 2-3 min., aż będą miękkie. 3: Wbijać jaja, doprawić solą i pieprzem, 2 smażyć pod przykryciem przez 3 min. 4. Podawać natychmiast ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 2-4 osób


Super przepis na Jajecznica bosforska
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury