Przepis na Kapuśniak po francusku 45 min


 


Przepis na Kapuśniak po francusku 45 min :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Kapuśniak po francusku 45 min

Składniki :

Kuchnia z szybkowaru
Około 50 dag świeżej kapusty,
1 kg bobu w strąkach;
2 marchwie,
2 rzepki (lub kalarepki),
2 goździki,
2 ząbki czosnku,
2-3 kartofle,
1 łyżka przyprawy "Jarzynka" lub "Vegeta",
50 dag solonej wieprzowiny,
1 komplet podróbek z gęsi bez wątróbki (skrzydła, szyja, nóżki itd.),
5-6 ziaren pieprzu,
2 I wody;
sól,
majeranek i listki bazylii do smaku

Przepis :

Wieprzowinę wymoczyć w zimnej wodzie w celu usunięcia nadmiaru soli. Bób wyłuskać, marchew oskrobać, rzepkę i kartofle obrać, wszystko umyć, pokroić w dość duże kawałki, kapustę poszatkować. Włożyć do szybkowaru, zalać wodą, dodać pieprz, goździki, czosnek, przyprawę do zup, podroby gęsie i mięso. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, mięso wyjąć, pokroić na porcje lub mniejsze kawałki i z powrotem włożyć do zupy; to samo zrobić z mięsem obranym z podró5ek gęsich. Sprawdzić smak i ewentualnie dosolić, dodać majeranku i bazylii. Zupa powinna być gęsta; jeśli jest za rzadka - wrzucić kilka kawałków pokrojonej w kostkę czerstwej bułki, wymieszać i pogotować 2-3 minuty. Zupa ta może stanowić danie jednogarnkowe na obiad lub kolację.


Super przepis na Kapuśniak po francusku 45 min
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury