Przepis na Kapuśniak rumiany


 


Przepis na Kapuśniak rumiany :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Kapuśniak rumiany

Składniki :

60 dag kapusty białej lub włoskiej,
20 dag warzyw (marchew, pietruszka, seler), cebula,
2 dag grzybów suszonych,
szklanka kwasu na żur,
2 łyżki tłuszczu (słonina),
2,5 łyżki mąki,
sól,
cukier,
ząbek czosnku,
papryka sproszkowana,
ziele angielskie,
nać pietruszki

Przepis :

Oczyszczoną kapustę drobno pokrajać, ugotować, odcedzić, wywar dodać do zupy. Cebulę przesmażyć na części tłuszczu. Warzywa obrać, pokrajać w kostkę i ugotować w dwóch litrach wody, dodając grzyby. Gdy będą miękkie, dodać kapustę, zakwasić żurem lub poszatkowanymi jabłkami, zagotować i dodać rumianą zasmażkę. Zupę przyprawić, dodać roztarty czosnek, posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z ziemniakami.


Super przepis na Kapuśniak rumiany
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury