Przepis na KAPUŚNIAK Z MAJORKI


 


Przepis na KAPUŚNIAK Z MAJORKI :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na KAPUŚNIAK Z MAJORKI

Składniki :

1 główka kapusty (ok. 1 kg),
1 sucha, bardzo ostra papryka,
4 ząbki czosnku,
20 dag chleba,
5 dag smalcu,
sól

Przepis :

Gotować 2 l wody z solą, wrzucić pokrojoną w paseczki kapustę i po około 40 min. zdjąć z ognia. Na patelni stopić smalec, usmażyć na nim czosnek i paprykę, przełożyć do moździerza i utrzeć, a na patelni podpiec chleb pokrojony w cienkie kromki. Kiedy wchłonie prawie cały tłuszcz, dodać do kapusty razem z utartym czosnkiem i papryką. Następnie wymieszać i gotować pod przykryciem. Gorącą zupę zdjąć z ognia i podawać w glinianej misce z drewnianymi łyżkami.


Super przepis na KAPUŚNIAK Z MAJORKI
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury