Przepis na Kartoflanka z curry


 


Przepis na Kartoflanka z curry :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Kartoflanka z curry

Składniki :

Kuchnia RPA
1 i 1/2 łyżki masła
1/4 kg wołowiny bez kości pokrajanej w małą kostkę
2 średnie posiekane cebule
4 szklanki wody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka przyprawy curry lub garam masala
1 listek laurowy
2 średnie ziemniaki pokrajane w plasterki
1 łyżeczka octu

Przepis :

1. Mięso i cebulę włożyć do rondla z rozgrzanym masłem, smaży na małym ogniu do zrumienienia, często mieszając. 2. Wlać wodę, dodać sól, listek laurowy, gotować na małym ogniu przez 45 min. 3. Dodać ziemniaki, ocet i curry lub gram masła, gotować dalej przez 30 min. 4. Wyjąć listek laurowy, podawać na gorąco w głębokich talerzach. Proporcje dla 3-4 osób


Super przepis na Kartoflanka z curry
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury