Przepis na Kiszki kaszubskie


 


Przepis na Kiszki kaszubskie :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Kiszki kaszubskie

Składniki :

50 dag kaszy gryczanej
1 kg ziemniaków
1 cebula
5 ziaren ziela angielskiego
listek laurowy
sól
pieprz
25 dag lekko wędzonej słoniny

Przepis :

Kaszę sparzyć. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć, wymieszać z kaszą i drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę nałożyć do specjalnie uszytych z płótna wąskich woreczków, zawiązując końce sznurkiem. Gotować w wodzie z solą, zielem angielskim i liściem laurowym przez ok. 20 min. Następnie włożyć na chwilę do zimnej wody i wyłożyć zawartość woreczków na deskę. Krajać w plasterki o grubości 1-1,5 cm i smażyć na gorącym tłuszczu z wytopionej słoniny.


Super przepis na Kiszki kaszubskie
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury