Przepis na Kopenhaska zupa rybna


 


Przepis na Kopenhaska zupa rybna :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Kopenhaska zupa rybna

Składniki :

1 kg ryby 5 ziemniaków
pół szklanki białego wytrawnego wina
4 łyżki oleju kostka bulionowa
por
kilka ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
sól

Przepis :

Obranym i wypatroszonym rybom odciąć łby i płetwy, zalać wodą (2 I) i gotować ok. 20 min. Płyn przecedzić. Por i cebulę obrać, pokrajać w drobną kostkę i krótko przesmażyć na rozgrzanym oleju. Zalać rosołem rybnym, dodać kostkę bulionową, sól i przyprawy i po zagotowaniu, wrzucić pokrajane w większą kostkę ziemniaki. Gdy będą mięknąć, włożyć do zupy kawałki ryby i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Przed podaniem wlać wino.


Super przepis na Kopenhaska zupa rybna
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury