Przepis na KOTLETY SCHABOWE PO KANTOŃSKU


 


Przepis na KOTLETY SCHABOWE PO KANTOŃSKU :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na KOTLETY SCHABOWE PO KANTOŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska

6 kotletów schabowych o grubości 1 1/2 cm
1 średnia cebula
5 łyżek oleju
3 łyżki rosołu lub wody
sól do smaku
Marynata:
łyżki sosu sojowego
1 łyżka czystej wódki
2 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
szczypta pieprzu
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Przepis :

Kości odkroić, mięso lekko rozbić tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszać w misce. Kotlety ułożyć jedną warstwą na blasze do pieczenia lub na głębokim półmisku, zalać marynatą, odstawię w temperaturze pokojowej na 15 min, obrócić kotlety, pozostawię na 10 min lub przykryć i wstawię do lodówki aż do czasu smażenia. Cebulę podzielić wzdłuż na połówki, każdą pokrajać w poprzek na 1/2 cm plasterki, rozdzielić listki. Olej mocno rozgrzać na patelni na dużym ogniu, rozprowadzając go po bokach i dnie. Kotlety kłaść na gorący olej, zmniejszyć płomień na średni, smażyć do zrumienienia, obrócić, w razie potrzeby dodać oleju, smażyć mięso z drugiej strony na ciemnozłoty kolor. Przełożyć na gorący półmisek. Cebulę wsypać na tę samą patelnię, mieszając smażyć aż stanie się szklista, zwiększyć płomień na duży. Wlać rosół lub wodę, gotować do wyparowania płynu. Cebulą obłożyć mięso (kotlety można pokroić na połówki lub ćwiartki). Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem, warzywami i zupą


Super przepis na KOTLETY SCHABOWE PO KANTOŃSKU
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury