Przepis na Ostra zupa


 


Przepis na Ostra zupa :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Ostra zupa

Składniki :

Przepis :

Kuchnia indyjska Przepis: oryginalny 1 duża cebula pokrajana w plasterki 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżka Imbiru 2 zielone strąki chlli 4 łyżki sklarowanego masła ghee 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy (curams domenäs) 1/2 łyżeczki ziarenek cumin (cummln cyminum) 1 łyżka soli 1/2 łyżki mielonego fenugreek ( trigortalla facnuni) 6 i 1/2 szklanki wywaru z kości lub wody z 1-2 kostkami rosołowymi plasterki cytryny (dowolnie) 1. Na rozgrzanym maśle smażyć cebulę, czosnek, imbir i chili na małym ogniu przez 2 min., stale mieszając. 2. Dodać kolęndrę kurkumę, ziarna cumin, sól, fenugreek i smażyć na małym ogniu przez 3 min. mieszając. 3. Zalać wywarem? lub wodą z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować przez 10 min. 4. Usunąć z wywaru strąki chili. 5. Podawać w filiżankach z plasterkami cytryny. Proporcje dla 6 osób Przepis w naszej kuchni 1 mała bułka drobno posiekana 1 roztarty ząbek czosnku 1-2 łyżeczki masła 1/4 - 1/8 przyprawy chili 1/4 łyżeczki imbiru szczypta mielonego kminku 1/4 łyżki mielonej kolendry 1/2 łyżki soli 1 łyżka soku z cytryny (dowolnie) 3 i 1/2 szklanki wywaru z kości lub wody z kostką rosołową 1. Rozgrzać masło w małym rondlu, dodać cebulę, czosnek, chili, imbir, kminek i kolęndrę. dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu przez 3 min., stale mieszając. 2. Zalać wywarem lub wodą z rozpuszczoną kostką rosołową, dodać sok z cytryny i sól, zamieszać, gotować na małym ogniu przez 15 min. 3. Podawać w filiżankach. Proporcje dla 3-4 osób


Super przepis na Ostra zupa
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury