Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK


 


Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK

Składniki :

30 dag ozorków cielęcych
60 dag nóżek cielęcych
2 ząbki czosnku
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka seler, cebula)
3 listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
pieprz
sól

Przepis :

Ozorki umyć, najlepiej szczotką, opłukać. Włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego i gotować pod przykryciem. Gdy zaczną mięknąć, wyjąć z wywaru, włożyć do zimnej wody. Z ostudzonych zdjąć skórę. Nóżki oczyścić starannie, umyć, porąbać, włożyć do zimnej wody, osolić, dodać przyprawy. Gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Kiedy nóżki zmiękną, warzywa umyć, oczyścić, opłukać i dodać do gotujących się nóżek. Równocześnie włożyć ozór i obrany, pokrajany czosnek oraz kawałek listka laurowego. Ugotować do miękkości. Odcedzić wywar przez bardzo gęste sitko. Ostudzony ozorek pokrajać w cienkie plasterki. Mięso nóżek oddzielić od kości pokrajać. W salaterce ułożyć ozorki przekładając mięsem nóżek i ozdobnie pokrajaną marchewką z wywaru. Zalać przecedzonym, krzepnącym wywarem. Salaterkę przykryć, wstawić do lodówki do zestalenia się. Podawać z dodatkiem chrzanu utartego z jabłkami lub z sosem chrzanowym na jogurcie oraz z pieczywem.


Super przepis na OZÓR CIELĘCY W GALARECIE Z NÓŻEK
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury