Przepis na SŁODKO-KWAŚNE ŻEBERKA


 


Przepis na SŁODKO-KWAŚNE ŻEBERKA :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na SŁODKO-KWAŚNE ŻEBERKA

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg żeberek wieprzowych
2 - 3 szklanki oleju
Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
1/4 łyżeczki soli
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/4 łyżeczki pieprzu
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki wody
Sos przyprawowy:
1/2 łyżki sosu sojowego
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
3 łyżki cukru
1 łyżka octu
2 łyżeczki bardzo drobno posiekanej cebuli dymki
1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
6 łyżek wody

Przepis :

Mięso podzielić na pojedyncze żeberka, każde porąbać na 6 cm kawałki. Składniki marynaty połączyć, polać żeberka, wymieszać, odstawić na 1-2 godz. Składniki sosu przyprawowego wymieszać, odstawić. Patelnię podgrzać, wlać olej, mocno rozgrzać, kłaść żeberka pojedynczo, smażyć na średnim ogniu, aż mięso będzie miękkie i rumiane, przełożyć na cedzak, osączyć z oleju. Olej zlać z patelni, zostawiając 1-2 łyżki tłuszczu, mocno rozgrzać, wlać zamieszany sos przyprawowy, podgrzewać ciągle mieszając aż sos zgęstnieje i zagotuje się. Włożyć usmażone żeberka, wymieszać, trzymać na średnim ogniu 30 sek. Podawać na gorąco lub na zimno. Proporcje: dla 3-4 osób - jako danie główne, z potrawą z warzyw.


Super przepis na SŁODKO-KWAŚNE ŻEBERKA
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury