Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z SOSEM OCTOWYM


 


Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z SOSEM OCTOWYM :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z SOSEM OCTOWYM

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg łopatki wieprzowej (bez kości)
4 szklanki oleju
1 łyżka oleju
3 łyżki pszennej mąki
1 roztarty ząbek czosnku
2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
Marynata:
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1 łyżka sosu sojowego
1/2 łyżeczki soli
1 jajo
Sos octowy:
3 łyżki winnego lub owocowego octu (8%)
3 łyżki cukru
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki wywaru I lub 2 łyżki wody
2 1/2 łyżeczki "Jarzynki" lub "Vegety"
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przepis :

Składniki sosu wymieszać, odstawić. Mięso pokrajać w kostkę o boku 3 cm, starannie wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić na 30 min. Kostki mięsa obtoczyć w mące. 4 szklanki oleju wlać do rondelka lub garnka, rozgrzać na dużym ogniu po 4-5 min sprawdzić temperaturę. Połowę mięsa włożyć w gorący olej, zamieszać aby rozdzielić kostki smażyć na jasnozłoty kolor, wybrać i przełożyć do cedzaka. Smażyć pozostałe mięso. Metalowym sitkiem usunąć zanieczyszczenia z oleju, olej rozgrzać (około 3 min), sprawdzić temperaturę, włożyć mięso, smażyć na ciemnozłoty kolor, wybrać, osączyć. Patelnię mocno podgrzać na dużym ogniu, wlać łyżkę oleju, włożyć czosnek, mieszając smażyć 15 sek, zamieszać sos, wlać na patelnię, mieszając doprowadzić do wrzenia i zgęstnienia. Wlać olej sezamowy, zamieszać, dodać mięso, starannie wymieszać, trzymać na ogniu 15 sek. Potrawę podawać na gorąco. Proporcje: dla 3-4 osób - z ryżem i warzywami


Super przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z SOSEM OCTOWYM
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury