Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z WARZYWAMI


 


Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z WARZYWAMI :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z WARZYWAMI

Składniki :

Kuchnia chińska
25 dag schabu lub łopatki bez kości
3 łyżki oleju
1 ząbek czosnku pokrajanego w plasterki
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
Marynata:
łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka oleju sezamowego lub sojowego
2 łyżeczki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/2 łyżeczki cukru
szczypta pieprzu
Warzywa:
3 szklanki wybranych warzyw
sałata pokrajana w 5 cm paski
szpinak pokrajany w 5 cm paski
cukinia lub świeży ogórek przecięty wzdłuż na pół i pokrajany w 1/2 cm ukośne paski
pieczarki pokrajane w 1/2 cm plasterki
mała marchew pokrajana w słupki grubości zapałki, obgotowana
1 cebula pokrajana w piórka
mały por (biała część) pokrajany w paski
3 łyżki oleju
1 roztarty ząbek czosnku
ľ łyżeczki soli
1/4 - 1/2 łyżeczki przyprawy chilli lub ostrej papryki (dowolnie)
1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
3 łyżki wody

Przepis :

Mięso pokrajać w plasterki o wymiarach 3 x 4 1/2 x 1/4 cm, dokładnie wymieszać ze składnikami marynaty, wlać łyżkę oleju, wymieszać, odstawić na 30 min. Mąkę ziemniaczaną połączyć z wodą. Większą patelnię rozgrzać na dużym ogniu, wlać 3 łyżki oleju, mocno podgrzać, dodać czosnek i cebulę, mieszając smażyć 20 sekund. Posolić (ľ łyżeczki), wsypać wybrane jedno lub mieszankę warzyw, posypać chilli, mieszając przez podrzucanie smażyć do miękkości około 2 minut, przełożyć do cedzaka, odstawić. Patelnię wymyć, osuszyć, mocno podgrzać na dużym ogniu, wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać, dodać czosnek, mieszając smażyć do lekkiego zrumienienia około 20 sek. Plasterki mięsa kłaść pojedynczo na gorący olej, smażyć minutę, trzymając na dużym ogniu, szybko mieszać aż mięso straci różowy kolor. Wlać alkohol, dodać przesmażone warzywa, mieszając smażyć aż alkohol wyparuje. Zamieszać mąkę z wodą, wlać do patelni z mięsem i warzywami, mieszając doprowadzić do zgęstnienia. Podawać na gorąco. Proporcje: dla 2-3 osób - z ryżem i zupą


Super przepis na SMAŻONA WIEPRZOWINA Z WARZYWAMI
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury