Przepis na Sos bagna caôda


 


Przepis na Sos bagna caôda :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Sos bagna caôda

Składniki :

Kuchnia włoska
8 solonych sardeli (anchois)
30 g masła
8 ząbków czosnku
1 szklanka oliwy z oliwek

Przepis :

Sardele oczyścić, odfiletować i moczyć 30 minut w zimnej wodzie. Masło podgrzać na małym ogniu w rondlu z wypalanej gliny. Dodać do masła posiekany czosnek, a gdy się lekko zrumieni, włożyć do rondla pokrojone na drobne kawałki sardele. Smażyć na małym ogniu przez 5 minut, rozgniatając je delikatnie widelcem. Następnie wlać do rondla oliwę i gotować jeszcze 5 minut, aż potrawa uzyska konsystencję sosu. Podawać na stół na podgrzewaczu, żeby nie dopuścić do ostudzenia. W gorącym sosie bagna caôda macza się różne surowe warzywa pokrojone na paski, na przykład seler naciowy, paprykę, marchew, włoską kapustę, cykorię, kalafior itp.


Super przepis na Sos bagna caôda
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury