Przepis na Sos brązowy


 


Przepis na Sos brązowy :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Sos brązowy

Składniki :

Kuchnia węgierska
500 g kości cielęcych
100 g grzybów
3 marchwie
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 pietruszki
3-4 kostek cukru
plaster selera
50 g tłuszczu
1 kalarepa
2 łyżki mąki
1 cebula
50 g wędzonego boczku
4-5 ziarenek pieprzu
2 kieliszki czerwonego wina
sól

Przepis :

Włoszczyznę oczyścić, pokroić w krążki i na małej ilości tłuszczu obsmażyć razem z cielęcymi kośćmi i pozostawionym w całości boczkiem wędzonym. Boczek wyjąć, włoszczyznę i kości zalać wodą i dalej gotować. Cukier przyrumienić na pozostałej ilości tłuszczu, dodać stopniowo mąkę i dalej smażyć. Zrumienionym cukrem z mąką zagęścić rosół, który po dodaniu czerwonego wina, ziarenek pieprzu, przecieru pomidorowego i drobno pokrajanych grzybów należy jeszcze na małym ogniu gotować przez 2-3 godz. Kości wyjąć i sos razem z włoszczyzną przetrzeć przez sito.


Super przepis na Sos brązowy
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury