Przepis na SZYNKA PEKLOWANA PO CHIŃSKU


 


Przepis na SZYNKA PEKLOWANA PO CHIŃSKU :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na SZYNKA PEKLOWANA PO CHIŃSKU

Składniki :

Kuchnia chińska

1 - 1 1/2 kg wieprzowiny od szynki lub łopatki (bez kości)
1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego lub rozgniecione ziarenka czarnego
1 łyżka soli
2 łyżeczki saletry
2 szklanki wody
3 czubate łyżki soli

Przepis :

Łyżkę soli i pieprz wsypać na suchą, czystą patelnię, mieszając podgrzewać na średnim ogniu, aż sól nabierze ciemnozłotego koloru. Przestudzić, wymieszać z saletrą. Natrzeć mięso (bez kości) równomiernie ze wszystkich stron przyprawami, pozostawić na 2-4 godz. w temperaturze pokojowej. 2 szklanki wody wlać do rondla, dodać sól, zagotować, trzymać na dużym ogniu minutę, wystudzić. Posolone mięso włożyć do emaliowanego płaskiego garnka lub do wazy na zupę, zalać solanką, przykryć, wstawię do lodówki na 7 dni. Obracać co 12 godz. Mięso wyjąć z marynaty, opłukać z pieprzu. Można je związać, aby nadać ładny kształt. Włożyć mięso do miski, gotować na parze 1 1/2 do 2 godz. Mięso ostrożnie wyjąć z miski. Sos szynkowy odstawić. Mięso zawinąć w gazę, położyć deseczkę na szynce, obciążyć, odstawić na 5 - 6 godz. Odwinąć, usunąć sznurek, włożyć do sosu, wstawić do lodówki. Podawać po 12 godz. Szynkę można przechowywać w sosie, w lodówce przez 7 dni. Szynkę podawać pokrajaną w cienkie plasterki z musztardą. Proporcje: na 12-16 porcji - na przekąskę


Super przepis na SZYNKA PEKLOWANA PO CHIŃSKU
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury