Przepis na WĄTRÓBKA SMAŻONA


 


Przepis na WĄTRÓBKA SMAŻONA :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na WĄTRÓBKA SMAŻONA

Składniki :

Kuchnia chińska
45 dag wieprzowej wątroby
2 szklanki oleju
mąka ziemniaczana do obtoczenia
4 cebule dymki pokrajane w 3 cm kawałki
1 1/2 łyżeczki cukru
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
Marynata:
1 białko
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
szczypta soli

Przepis :

Wątróbkę zalać zimną wodą, odstawić na 15 minut. Osuszyć, wyciąć żyły, pokrajać w plasterki o wymiarach 3 x 4 1/2 x 1/2 cm. Przełożyć do miski, dodać białko, sos sojowy, alkohol i sól, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 min, nie dłużej. 2 szklanki oleju wlać do rondla, rozgrzać na dużym ogniu. Tymczasem wątróbkę obtoczyć w mące, strzepując jej nadmiar. Sprawdzić temperaturę oleju. Włożyć wątrobę, smażyć 10 sek mieszając tak, aby plasterki się rozdzieliły. Przelać wątrobę i olej do cedzaka ustawionego na garnku, osączyć. Łyżkę lub dwie oleju, w którym smażono wątrobę, wlać na gorącą patelnię, wsypać cebulę dymkę, mieszając smażyć przez 10 sek, dodać cukier i wątrobę, zamieszać, wlać alkohol, szybkimi ruchami zamieszać kilka razy, wlać olej sezamowy, zamieszać. Podawać natychmiast. Proporcje: dla 2-4 osób - z ryżem i warzywami


Super przepis na WĄTRÓBKA SMAŻONA
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury