Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM


 


Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM

Składniki :

Kuchnia chińska
75 dag chudej wieprzowiny pokrajanej w kawałki długości i grubości palca
olej do głębokiego smażenia
Marynata:
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżka czystej wódki lub wytrawnego białego wina
1 łyżeczka oleju sezamowego (dowolnie)
Ciasto:
1 jajo
5 łyżek mąki pszennej
1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos:
1 1/2 łyżki oleju
1 1/2 łyżki posiekanej cebuli dymki
2 łyżeczki roztartego czosnku
2 łyżeczki posiekanej ostrej papryki lub łyżeczka chilli
1 1/2 łyżki posiekanego świeżego imbiru lub 1 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
5 łyżek rosołu lub wywaru l
2 łyżki octu (5%)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
Przybranie:
rzodkiewka, plasterki cytryny lub listki sałaty (dowolnie)

Przepis :

Składniki marynaty połączyć, wymieszać z mięsem, odstawić na 30 min. Jajka roztrzepać, ubijając stopniowo dodawać mąki, wymieszać na jednolite ciasto. 1 1/2 łyżki oleju rozgrzać w rondelku, wsypać cebulę, czosnek i imbir, mieszając smażyć 30 sek, dodać pozostałe składniki sosu, zamieszać, zagotować, zestawić z ognia, trzymać w cieple lub w garnku z gorącą wodą. Olej rozgrzać na średnim ogniu. Mięso wymieszać z ciastem, połowę paluszków kłaść pojedynczo w gorący olej, smażyć 3 minuty. Wybrać łyżką cedzakową, smażyć drugą połowę. Sitkiem metalowym usunąć zanieczyszczenia z oleju, olej rozgrzać, wsypać mięso, smażyć 2 min, wybrać, osączyć. Przed podaniem polać gorącym sosem lub ułożyć na półmisku, przybrać. Sos podawać oddzielnie. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem


Super przepis na WIEPRZOWE PALUSZKI Z OSTRYM SOSEM
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury