Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM


 


Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg wieprzowiny od szynki
4 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 2 łyżeczki imbiru w proszku
1 cebula dymka
2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
Sos czosnkowy:
1 łyżka roztartego czosnku
2 łyżeczki musztardy stołowej lub winnego octu
2 łyżki sosu sojowego
4 łyżki wywaru wieprzowego
4 łyżeczki oleju sezamowego lub sojowego
2 łyżeczki miodu lub cukru
sól do smaku

Przepis :

Mięso włożyć do garnka (o objętości 3 I), wlać tyle wody, aby zakryć wieprzowinę. Zagotować na dużym ogniu, zebrać szumowiny, dodać imbir, cebulę, alkohol. Przykryć, zmniejszyć płomień, gotować 20 min na średnim ogniu. Garnek zestawić z ognia, mięso obrócić, przykryć, postawić na gazie, zagotować, natychmiast zestawić. Odstawić do wystudzenia nie odkrywając garnka na 2-3 godz. Mięso wyjąć z wywaru, wstawię do lodówki na 2 godz. Wywar odcedzić. Składniki sosu wymieszać. Wieprzowinę pokrajać w plasterki o wymiarach 4 x 6 x 1/4 cm, ułożyć w głębokiej salaterce, polać sosem. Podawać na zimno. Uwaga! Wieprzowinę można przyrządzić dzień wcześniej Krajać w plasterki krótko przed podaniem. Proporcje: dla 8-12 osób na przyjęciu, kiedy podajemy inne potrawy


Super przepis na WIEPRZOWINA KRYSZTAŁOWA W SOSIE CZOSNKOWYM
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury