Przepis na Wieprzowina na ostro


 


Przepis na Wieprzowina na ostro :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Wieprzowina na ostro

Składniki :

Kuchnia chińska
1/2 kg schabu bez kości pokrajanego wzdłuż na 3 cm paski

Marynata :
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru lub1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 mała cebula pokrajana w piórka
1 roztarty ząbek czosnku
2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi i 2 łyżki wody
2 łyżki wódki wyborowej lub wody
1/4 łyżeczki soli

Sos:
1/2 łyżki miodu lub cukru
1/2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki maggi i łyżeczka wody
1/2 łyżki wódki wyborowej (dowolnie)
1/2 łyżki oleju jadalnego

Przepis :

1. Dokładnie połączyć składniki marynaty, wymieszać z mięsem, pozostawić w chłodnym miejscu na noc. 2. Osączony z marynaty schab ułożyć na brytfannie, podlać 2-3 łyżkami wody, piec w średnio nagrzanym piekarniku (190 C) przez 20 min. 3. Wymieszać składniki sosu. 4. Odlać sos wytworzony podczas pieczenia. 5. Mięso polać uprzednio przygotowanym sosem i piec jeszcze przez 15 min. 6. Mięso pokrajać w cienkie ukośne plasterki, wyłożyć na gorący półmisek. 7. Podawać na gorąco lub na zimno ze smażonym ryżem CHOW-FAN z ogórkiem konserwowym, z ostrym sosem sojowym lub musztardowo-sojowym i bułeczkami na parze MAN-TOU Proporcje dla 4 osób


Super przepis na Wieprzowina na ostro
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury