Przepis na Wieprzowina na ostro


 


Przepis na Wieprzowina na ostro :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Wieprzowina na ostro

Składniki :

Kuchnia meksykańska
1 kg wieprzowiny od szynki
1/4 łyżeczki szałwi
1/2 łyżeczki soli
1-2 łyżeczki chili
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
1 posiekany ząbek czosnku

Przepis :

1. Połączyć przyprawy i czosnek dodać tyle wody, aby powstała pasta, podzielić na 2 porcje. 2. Połową pasty z przypraw natrzeć mięso, odstawić przynajmniej na 3 godz. 3. Mięso piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (160o C) przez około 11/2 godz., podlewając małą ilością wody. 4. Odkryć, mięso posmarować pozostałą pastą i dalej piec przez 30-45 min. 5. Podawać pokrajane w ukośne plastry z puree z ziemniaków lub frytkami i sałatką wielojarzynową w sosie winegret. Proporcje dla 4-6 osób


Super przepis na Wieprzowina na ostro
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury