Przepis na WIEPRZOWINA W CIEŚCIE


 


Przepis na WIEPRZOWINA W CIEŚCIE :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na WIEPRZOWINA W CIEŚCIE

Składniki :

Kuchnia chińska
15 dag chudej wieprzowiny od szynki lub schabu (karkówki)
2-3 szklanki oleju do smażenia
1/2 łyżeczki przyprawionej soli (1 łyżkę soli wymieszać z 1/2 łyżki "pięciu przypraw", cynamonu lub mielonego ziela angielskiego, wsypać na małą patelnię, często mieszając podgrzewać na średnim ogniu aż poczuje się mocny zapach korzenny.)
olej do głębokiego smażenia
Marynata:
1/2 łyżeczki soli
1 łyżka wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/2 łyżeczki glutasoli lub "Vegety" albo "Jarzynki"
Ciasto:
1 jajko
3 łyżki pszennej mąki
1 łyżka oleju

Przepis :

Mięso pokrajać w kostki (1,5 x 1,5 x 2,5 cm), wymieszać ze składnikami marynaty, odstawić na 15-30 min. Jajo roztrzepać z olejem, ubijając stopniowo dodawać mąkę. Olej wlać na głęboką, gorącą patelnię, rozgrzać. Kawałeczki mięsa zanurzać w cieście, kłaść pojedynczo w rozgrzany olej, smażyć do zrumienienia z obu stron, osączyć z oleju, przełożyć na talerz. Nie należy smażyć zbyt wielu kawałków jednocześnie. Po usmażeniu wszystkich kawałków mięsa, metalowym sitkiem usunąć zanieczyszczenia z powierzchni oleju. Olej rozgrzać, włożyć przesmażone mięso, smażyć minutę, osączyć. Przed podaniem posypać przyprawioną solą. Proporcje: dla 2-3 osób, kiedy podajemy zupę i potrawy z warzyw


Super przepis na WIEPRZOWINA W CIEŚCIE
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury