Przepis na Wieprzowina z jarzynami


 


Przepis na Wieprzowina z jarzynami :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Wieprzowina z jarzynami

Składniki :

Kuchnia chińska

1 kotlet schabowy (około 10 dkg pokrajany w cienkie paski)
3 łyżki oleju jadalnego
1/2 szklanki poszatkowanych pieczarek
1 średnia cebula pokrajana w piórka
1 marchew pokrajana w cienkie słupki
1 szklanka drobno poszatkowanej białej kapusty
1/2 szklanki zielonej fasolki pokrajanej w ukośne paseczki

Marynata :
1 łyżka sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
1 łyżka oleju jadalnego
1 roztarty ząbek czosnku
1/2 łyżeczki cukru

Sos;
1 szklanka rosołu lub wody
łyżka sosu sojowego lub przyprawy maggi
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól do smaku

Przepis :

1. Miźso wymieszaę ze składnikami marynaty, odstawię na 1/2 godz. 2. Fasolkę zalać gotującą woda, gotować przez 2 min., odcedzić. 3. Wymieszać składniki sosu, odstawić. 4. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju (2 łyżki), mieszając. Wyjąć, trzymać w cieple. 5. Na patelnię wlać resztę oleju, mocno go podgrzać, smażyć marchewkę przez 2 min., stale mieszając, dodać cebulę, smażyć przez minut na dużym ogniu; dodać pieczarki, smażyć przez minutę; dodać kapustę i zieloną fasolkę. smażyć wszystkie jarzyny przez 2 min., stale mieszając. 6. Włożyć mięso, wymieszać, smażyć przez minutę. 7. Wlać sos, gotować aż zgęstnieje, stale mieszając. 8. Podawać natychmiast z ryżem ugotowanym na sypko. Proporcje dla 3-4 osób


Super przepis na Wieprzowina z jarzynami
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury