Przepis na Wieprzowina z zieloną fasolką


 


Przepis na Wieprzowina z zieloną fasolką :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Wieprzowina z zieloną fasolką

Składniki :

Kuchnia chińska
1 grubszy kotlet schabowy ( około 15 dkg. pokrajany jak makaron
1 łyżka sosu sojowego lub łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody
3 łyżki oleju jadalnego
1 plasterek korzenia imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 roztarty ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
20 dkg. zielonej fasolki pokrajanej w 3 cm. kawałki
1 duża cebula pokrajana w piórka
1/2 łyżki słodkiej pasty sojowej lub 1 łyżeczka cukru
1/2 szklanki wywaru z fasolki
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sos sojowy lub przyprawa maggi

Przepis :

1. Mięso wymieszać z sosem sojowym lub przypraw maggi i wodą, olejem jadalnym (1 łyżka) imbirem i czosnkiem, odstawię na 1/2 godz. 2. Tymczasem obgotować fasolę przez 3-4 min; odcedzić wywar. 3. Przestudzony wywar połączyć mąką ziemniaczaną i pastą sojową lub cukrem. 4. Cebulę smażyć, przez minutę na gorącym oleju (1 łyżka) stale mieszając, wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć na talerz. 5. Wlać pozostały olej na patelnię na której smażyła się cebula, mocno j rozgrzać, włożyć mięso, smażyć na dużym przez 2 min: mieszając. 6. Dodać cebulę wraz z fasolki, smażyć przez 2 min., mieszając. 7. Wlać wywar z fasolki rozmieszany z mąką, gotować aż zgęstnieje. 8. Doprawić solą i pieprzem, soją lub maggi, pozostawić przez chwilę na ogniu. 9. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami MAN TOU.


Super przepis na Wieprzowina z zieloną fasolką
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury