Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich


 


Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich

Składniki :

1 kura (około 1/2 kg)
11/2 -2 kg chudej wieprzowiny od szynki
6 plasterków imbiru
1 wędzona wieprzowa golonka

Przepis :

Golonkę włożyć do zimnej wody, doprowadzić do zagotowania, gotować 10 min, odcedzić, wypłukać, odstawić. Kurę podzielić na 8 -10 części, wieprzowinę zostawić w jednym kawałku. Skroić tłuszcz z mięsa, usunąć tłuszcz z otworu brzusznego i szyjki kury i dokładnie wypłukać. Mięso włożyć do dużego, głębokiego garnka (o poj. 8 litrów). Zalać wodą, postawić na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia, gotować 10 min. Zawartość garnka wylać na cedzak. Mięso i kawałki kury starannie wypłukać. Garnek dokładnie oczyścić. Wieprzowinę, kurę i golonkę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać świeży imbir (imbir w proszku dodać pod koniec przyrządzania), doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, Gotować bez przykrycia 5-6 godz. na małym ogniu lub do wyparowania połowy płynu. Mięso wybrać, wywar przecedzić przez cedzak wyłożony 3-4 warstwami zwilżonej gazy. Wystudzić, wstawić do lodówki. Następnego dnia zebrać tłuszcz z wywaru, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu (dodać imbir w proszku), zmniejszyć płomień, gotować 3 min na małym ogniu i przestudzić. Przelać do słoików, zakręcić wieczka, wstawić do lodówki lub zamrozić. Proporcje: na 3 litry Uwaga! Mięso po przyrządzeniu "wywaru nadzwyczajnego" włożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, dodać 2-3 plasterki świeżego imbiru (imbir w proszku dodać przy końcu gotowania), zmniejszyć płomień, gotować na małym ogniu tak długo, aby pozostało 5-6 szklanek płynu. Wyjąć mięso, wywar przyprawię łyżeczką glutasoli, "Jarzynką albo "Vegetą" (dodać ľ łyżeczki imbiru), gotować 3 minuty. Zestawie z ognia, przestudzić, przechowywać jak podano w przepisie: "Wywar nadzwyczajny". Używać do duszenia mięs lub przyrządzania warzyw. Proporcje: na 1 1/4 -1 1/2 I.


Super przepis na WYWAR NADZWYCZAJNY ? Do potraw chińskich
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury