Przepis na Wywar z kości jako podstawa zup


 


Przepis na Wywar z kości jako podstawa zup :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Wywar z kości jako podstawa zup

Składniki :

2 litry wody
25 dkg warzyw mieszanych
25-50 dkg kości
11/2 -2 dkg soli

Przepis :

Kruche kości wołowe lub cielęce opłukać starannie, drobno porąbać, zalać zimną wodą, podgotować. Oczyścić warzywa szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, opłukać, większe sztuki przekrajać, włożyć da podgotowanych kości, posolić i gotować. Gdy resztki mięsa przy kości ugotują się, wywar odcedzić, połączyć z głównym składnikiem i zupę podprawić. Drobne resztki mięsa pokrajać, włożyć do zupy. Gdy jest ich więcej, można je zużyć jako nadzienie do pierogów, naleśników itp.


Super przepis na Wywar z kości jako podstawa zup
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury