Przepis na Zakwaszona zupa z gołębia


 


Przepis na Zakwaszona zupa z gołębia :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zakwaszona zupa z gołębia

Składniki :

Kuchnia węgierska
1 młody gołąb
1 łyżka mąki
30 g tłuszczu
sól
2 marchwie
sok z 1/2 cytryny
1 pietruszka
2 żółtka
plaster selera
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany

Przepis :

Wypatroszonego, oczyszczonego gołębia podzielić na cztery części, umyć i dusić na małym ogniu, dodać pokrojoną w plasterki włoszczyznę, zalać odrobiną wody (1/2 łyżki wazowej), posolić i udusić na półmiękko. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać, dolać wody i wszystko razem gotować do miękkości. W wazie utrzeć na jednolitą masę żółtka, kwaśną śmietanę i sok z cytryny, dodać drobno posiekaną zieloną pietruszkę i zalać gorącą zupą.


Super przepis na Zakwaszona zupa z gołębia
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury