Przepis na Żeberka Wieprzowe na ostro


 


Przepis na Żeberka Wieprzowe na ostro :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Żeberka Wieprzowe na ostro

Składniki :

Kuchnia chińska
Przepis oryginalny

1 kg żeberek wieprzowych
Marynata:
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżka soli
1 łyżeczka miodu
1 słodkiej pasty sojowej
2 roztarte ząbki czosnku
1 kawałek 1/2 cm) korzenia imbiru drobno posiekany
1/2 łyżeczki "pięciu przypraw" (heong liu fun)
3 łyżki oleju jadalnego
1/2 szklanki wytrawnego białego wina
1 łyżka pasty sezamowej

1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
2. Żeberka pokrajać na porcje, zalać marynatą, pozostawić w chłodnym miejscu na noc.
3. Podczas pieczenia zlewać tłuszcz i smarować mięso marynat. Prawidłowo upieczone żeberka powinny być zrumienione, chrupiące, a w środku soczyste.
4. Podawać z sosem śliwkowym (mui jeung) i z bułeczkami MAN TOU
Proporcje dla 4 osób

Przepis w naszej kuchni;
1 kg żeberek wieprzowych,

Marynata:
4 łyżki miodu
2 łyżki octu (6 proc.) i 2 łyżki wody
1 łyżka cukru, 4 łyżki sosu sojowego na 1 i 1/2 szklanki przyprawy maggi 2 i 1/2 łyżki wody 2 roztarte ząbki czosnku, szczypta Imbiru (dowolnie)
1/4 łyżeczki cynamonu
1 goździk
2 łyżki wytrawnego białego wina lub wódki wyborowej (dowolnie).

Przepis :

1. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Żeberka pokrajać na 8 porcji, zalać marynatą, pozostawić w chłodnym miejscu na noc. 3. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (190oC) przez godzinę, odlewając tłuszcz, smarować mięso marynatą. Po upieczeniu żeberka powinny być chrupkie, zrumienione i soczyste. 4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami MAN TOU Proporcje dla 4 osób


Super przepis na Żeberka Wieprzowe na ostro
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury