Przepis na Zupa brązowa


 


Przepis na Zupa brązowa :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa brązowa

Składniki :

Kuchnia węgierska
150 g wędzonego boczku
2 pietruszki
150 g wołowej wątroby
plaster selera
500 g kości cielęcych
1 kalarepa
1 pęczek zielonej pietruszki
kilka ziarenek pieprzu
3 marchwie
sól

Przepis :

Wędzony boczek pokroić na wąskie plasterki i włożyć do garnka. Ułożyć na nim warstwę drobno pokrojonej wątroby, jako trzecią warstwę kości; przykryć wszystko pokrojoną w krążki włoszczyzną. Dusić na małym ogniu, aż plasterki boczku zarumienią się na złoty kolor. Wtedy zawartość garnka zalać wodą, posolić, dodać ziarenka pieprzu i pęczek zielonej pietruszki w całości i gotować ok. 2 godz.


Super przepis na Zupa brązowa
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury