Przepis na Zupa drwali


 


Przepis na Zupa drwali :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa drwali

Składniki :

Szklanka fasoli
szklanka grochu
50 dag mielonego mięsa
1 kg kości wołowych lub wieprzowych
jajko
pieprz
sól
pół szklanki śmietany
porcja włoszczyzny

Przepis :

Z włoszczyzny i kości ugotować wywar i odcedzić. Włożyć namoczony groch oraz fasolę i ugotować do miękkości. Do mielonego mięsa dodaé jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać i wyrobić. Formować z niego małe kulki, ugotować je w osolonej wodzie. Dodać do wywaru i jeszcze raz zagotować. Jeżeli zupa okaże się zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą, w której gotowały się pulpety. Osolić do smaku, a przed podaniem podprawić kwaśną śmietaną. Zupę tę podaje się z kromkami czarnego chleba, smażonymi na tłuszczu i posypanymi kminkiem.


Super przepis na Zupa drwali
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury