Przepis na Zupa gulaszowa á la puszta


 


Przepis na Zupa gulaszowa á la puszta :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa gulaszowa á la puszta

Składniki :

Kuchnia węgierska
500 g wołowiny bez kości
sól
500 g kości wołowych
1 pęczek zielonej pietruszki
2 cebule
liście selera
2 pomidory
500 g ziemniaków
mała puszka koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki mielonej papryki
1 papryka
1-2 strąki suszonego pieprzu tureckiego
2 łyżeczki majeranku
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kminku

Przepis :

Opłukane mięso i obrane ziemniaki pokroić w kostkę, pomidory i świeżą paprykę pokroić w plasterki, włożyć ze wszystkimi innymi dodatkami do garnka napełnionego w trzech czwartych zimną wodą. Gotować (podobnie jak rosół) na małym ogniu tak długo, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Przed podaniem na stół usunąć kości.


Super przepis na Zupa gulaszowa á la puszta
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury