Przepis na Zupa jarzynowa - krem


 


Przepis na Zupa jarzynowa - krem :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa jarzynowa - krem

Składniki :

70 dag warzyw (marchew seler, pietruszka, kalafior, por, kapusta włoska),
2,5 łyżki mąki,
5 dag koncentratu pomidorowego,
2/3 szklanki śmietany,
sól,
pół pęczka zielonego kopru,
2 żółtka,
łyżka masła

Przepis :

Oczyszczone warzywa pokrajać w plastry lub zetrzeć na tarce jarzynowej, włożyć do rondla, zalać małą ilością wrzącej wody i udusić do miękkości; dodać koncentrat pomidorowy, dopełnić wrzącą wodą (4-5 szklanek) i zagotować. Przetrzeć przez sito, podprawić zasmażką, przyprawić do smaku. Przed padaniem wsypać posiekany koper i zaciągnąć żółtkami oraz dodać śmietanę. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub preparowanym ryżem.


Super przepis na Zupa jarzynowa - krem
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury