Przepis na Zupa paniscia


 


Przepis na Zupa paniscia :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa paniscia

Składniki :

Kuchnia włoska
200 g ryżu
120 g łuskanej czerwonej fasoli
60 g mortadeli wątrobowej
30 g wieprzowej skóry
30 g słoniny
30 g masła
1 łodyga selera naciowego
2 marchewki
1/4 włoskiej kapusty
2 pomidory
1 cebula
1 szklanka czerwonego wina barbera

Przepis :

Posiekane marchewki, seler, kapustę i pomidory gotować około godziny razem z pokrojoną skórą wieprzową i fasolą w 1 1/2 l wody. W tym czasie w drugim naczyniu podsmażyć pokrojoną słoninę, masło, drobno pokrojoną cebulę i mortadelę. Po krótkim smażeniu wsypać do rondla ryż, wlać wino i gotować, dodając stopniowo ugotowane wcześniej jarzyny z wywarem. Przed podaniem na stół odstawić zupę na 4 minuty, żeby nabrała smaku.


Super przepis na Zupa paniscia
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury