Przepis na Zupa rybna


 


Przepis na Zupa rybna :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa rybna

Składniki :

Kuchnia włoska
1 ryba skorpena o wadze 400 g
1 ryba kapłon (gallinella) o wadze 400 g
1 ryba barnena o wadze 300 g
1 cebula pokrojona w cienkie plastry
1 drobno pokrojona szalotka
1/2 szklanki białego wina
1 ząbek czosnku
1 gałązka tymianku
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
6 łyżek oliwy z oliwek
sól

Przepis :

Ryby wyczyścić, wypatroszyć, dokładnie umyć i pokroić w dzwonka. Do płaskiego rondla wlać oliwę, podgrzać ją, a następnie dodać 2 ryby z cebulą, szalotką, czosnkiem i tymiankiem i smażyć 2 minuty. Po upływie tego czasu ryby z dodatkami podlać winem i odrobinę posolić, gotować około 10 minut, a gdy wino odparuje, do rondla dolać wody i trzymać pod przykryciem do momentu, aż woda zagotuje się. Wtedy zdjąć pokrywkę, zmniejszyć ogień i gotować zupę na wolnym ogniu jeszcze 35 minut. Po upływie tego czasu łyżką cedzakową wyjąć ryby, wywar przecedzić przez sito i posypać natką pietruszki. Podawać oddzielnie zupę z kromkami pieczonego chleba natartymi czosnkiem i oddzielnie rybę.


Super przepis na Zupa rybna
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury