Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPĄ


 


Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPĄ :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPĄ

Składniki :

Kuchnia chińska
mały karp o wadze około 1/2 kg
2 małe kalarepy lub małe marchewki
5 łyżek smalcu lub oleju
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1 1/2 łyżki wytrawnego białego wina lub czystej wódki
1/2 malej cebuli pokrajanej w piórka
2 plasterki świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki posiekanej pietruszki

Przepis :

Rybę oczyścić z łusek i wypatroszyć, usunąć skrzela i oczy. Starannie wypłukać. Naciąć co 3 cm przy grzbiecie. Kalarepę lub marchew obrać, pokrajać w cienkie paski o długości 3 cm. Wsypać na wrzącą wodę, gotować minutę, odcedzić, wypłukać w zimnej wodzie, osączyć. Smalec lub olej rozgrzać na średnim ogniu na gorącej patelni, włożyć rybę, smażyć z obydwu stron na złoty kolor, ostrożnie przełożyć do płaskiego, szerokiego garnka. Wlać 4 szklanki wrzącej wody, dodać alkohol, sól, glutasól lub substytut, cebulę i imbir, doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć płomień, gotować 20 min na małym ogniu. Dodać obgotowaną kalarepę lub marchew, gotować 2-3 min. Wybrać świeży imbir. Przełożyć rybę do wazy, wlać wywar z warzywami, posypać zieleniną. Zupę podawać natychmiast. Proporcje: dla 2-3 osób - z potrawą z mięsa i ryżem


Super przepis na ZUPA RYBNA Z KALAREPĄ
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury