Przepis na Zupa szpinakowa


 


Przepis na Zupa szpinakowa :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa szpinakowa

Składniki :

35-40 dag przebranego szpinaku (może być mrożony, co znacznie skróci czas przygotowania zupy)
25 dag mielonego mięsa wołowego
20 dag bułki tartej
15 dag tartego żółtego sera o ostrym smaku
3 jajka
mały pęczek naci pietruszki
1,5 I rosołu wołowego (może być z kostki)
łyżeczka soku cytrynowego
sól
ząbek czosnku (niekoniecznie)
pieprz

Przepis :

Szpinak zalać szklanką osolonego wrzątku i gotować na silnym ogniu przez 3 min, po czym dokładnie odsączyć na sitku. Do mięsa wbić jajka, dodać tartą bułkę, ser, drobno posiekaną nać pietruszki oraz pieprz i sól do smaku. Jeśli ktoś lubi smak czosnku, dodać zmiażdżony ząbek. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i z uzyskanej masy formować niewielkie pulpety. Rosół zagotować, przyprawić sokiem cytrynowym (z umiarem) i do wrzącego włożyć pulpety oraz odsączony posiekany szpinak. Gotować przez 15 min, osolić do smaku. Podawać z kromkami bułki paryskiej.


Super przepis na Zupa szpinakowa
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury