Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA


 


Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA

Składniki :

Kuchnia chińska
3 listki sałaty lub 4-5 listków szpinaku
1 marchewka
2 cebule dymki lub mała cebula
10-15 dag cukini lub świeżego ogórka
1/4 małego selera
10 dag wołowiny lub wieprzowiny (lekko zmrożone)
1 łyżka oleju
2 plasterki świeżego imbiru lub ľ łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżeczka soli
1 1/2 szklanki wywaru l lub ll
1 1/2 szklanki wody
Przyprawy:
1 łyżeczka oleju
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przepis :

Sałatę lub szpinak (bez ogonków) wypłukać, pokrajać jak makaron. Oczyszczoną marchewkę i seler pokrajać w słupki o grubości zapałki. Szczypior pokrajać w 1 cm kawałki, cebulę w piórka. Nie obraną cukinię lub ogórek pokrajać w grube plasterki. Mięso pokrajać w bardzo cienkie plasterki (mięso lekko zmrożone łatwiej kroić) i wymieszać z olejem, sosem sojowym i mąką ziemniaczaną, po czym odstawić. Rondel postawić na ogniu, wlać łyżkę oleju, mocno podgrzać, dodać imbir i sól, wlać wywar i wodę, doprowadzić do wrzenia. Włożyć marchewkę i seler, gotować 5 min na średnim ogniu, Dodać cukinię lub ogórka, gotować 5 min. Kłaść plasterki wieprzowiny na wrzącą zupę, gotować minutę (dodać wołowinę razem ze szpinakiem lub sałatą). Wsypać cebulę, gotować 1 min. Dodać sałatę lub szpinak (i wołowinę), doprowadzić do zagotowania, zestawić z ognia. Podawać zupę natychmiast. Proporcje: dla 4 osób


Super przepis na ZUPA SZYBKOŚCIOWA
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury