Przepis na Zupa z karasi


 


Przepis na Zupa z karasi :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa z karasi

Składniki :

1,5 kg ryb
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por)
łyżka mąki
łyżka masła
sól
pieprz
pół pęczka zielonego kopru

Przepis :

Ryby umyć, oskrobać z łusek, sprawić, opłukać, odkrajać łby oraz płetwy. Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać 2 I osolonej wody, dodać przygotowane karasie i gotować, aż będą miękkie. Wówczas przetrzeć je przez gęste sito razem z jarzynami. Masło stopić na patelni, wymieszać z przesianą mąką, lekko zasmażyć i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać posiekany koperek. Zupę podawać z kostką z kaszy krakowskiej lub manny.


Super przepis na Zupa z karasi
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury