Przepis na Zupa z kury á la Ujházy


 


Przepis na Zupa z kury á la Ujházy :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa z kury á la Ujházy

Składniki :

Kuchnia węgierska
1/2 kury
sól
250 g wołowiny
kilka ziarenek pieprzu
250 g kości wołowych
szczypta mielonej papryki
3-4 marchwie
1 łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
3 pietruszki
2 kalarepy
30 g suszonych grzybów
1 seler
100 g zielonego groszku
2 pomidory (lub łyżka przecieru)
kawałek białej kapusty
4 jaja
1 świeża papryka,
makaron (nitki)
1 cebula
100 g pieczarek
3 ząbki czosnku

Przepis :

Dokładnie umytą kurę, mięso i kości włożyć do ok. 3 I zimnej wody i doprowadzić powoli do wrzenia. Posolić i gotować jeszcze 30 min. Na małym ogniu, stale szumując. Dodać oczyszczoną zieleninę, paprykę, pieprz, suszone grzyby i pod przykryciem gotować tak długo, aż mięso i warzywa będą miękkie. Zdjąć z ognia, dolać łyżkę zimnej wody i odstawić na 5 min. Potem przecedzić zupę do innego garnka, mięso kurze oddzielić od kości i po usunięciu skóry pokroić na drobne kawałki. Zupę ponownie wstawić na ogień i ugotować w niej do miękkości rozdrobnione pieczarki, makaron i pokrojone w plasterki warzywa. Następnie włożyć do zupy pokrojone mięso z kury. Jaja pojedynczo ostrożnie wbić do zupy i tak długo gotować, aż białko się zetnie, ale żółtka pozostaną miękkie. Mięsa wołowego nie dodawać do zupy, zostawić je na inną okazję.


Super przepis na Zupa z kury á la Ujházy
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury