Przepis na Zupa z sałaty


 


Przepis na Zupa z sałaty :




przepisy na Ciasta Przepisy na Ciasta
przepisy na Desery Przepisy na Desery
przepisy na Drób Przepisy na Drób
przepisy na Dziczyznę Przepisy na Dziczyznę
przepisy na Inne mięso Przepisy na Inne mięso
przepisy na Napoje Przepisy na Napoje
przepisy na Potrawy jednogarnkowe Przepisy na Potrawy jednogarnkowe
przepisy na Potrawy mączne i zbożowe Przepisy na Potrawy mączne i zbożowe
przepisy na Potrawy mleczne Przepisy na Potrawy mleczne
przepisy na Potrawy z grzybów Przepisy na Potrawy z grzybów
przepisy na Potrawy z jaj Przepisy na Potrawy z jaj
przepisy na Przekąski Przepisy na Przekąski
przepisy na Ryby i owoce morza Przepisy na Ryby i owoce morza
przepisy na Sałatki Przepisy na Sałatki
przepisy na Sosy Przepisy na Sosy
przepisy na Wieprzowinę Przepisy na Wieprzowinę
przepisy na Wołowinę Przepisy na Wołowinę
przepisy na Zupy Przepisy na Zupy

Przepis na Zupa z sałaty

Składniki :

Kuchnia węgierska
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu
100 g wędzonego boczku
20 g masła
2 żółtka

Przepis :

Główki sałaty rozdzielić na liście, umyć je, pokroić na cienkie paski i na małym ogniu udusić na oleju pod przykryciem. Dodać posiekany koperek i roztarty czosnek, posolić, dolać wody i zagotować. Mąkę wymieszać z kwaśną śmietaną i dodać do zupy, posolić, dodać cukier ocet i mocno zagotować. Wędzony boczek pokroić w kostkę i przetopić na chrupiące skwarki, które należy oddzielić od tłuszczu. W wazie przeznaczonej na zupę wymieszać masło z żółtkami i zalać gorącą zupą. Zupę należy podawać bardzo gorącą, posypaną na wierzchu chrupiącymi skwarkami.


Super przepis na Zupa z sałaty
Copyright [c] przepisy-kulinarne.rky.pl -> Przepisy kulinarne

 

biblia

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na zapis i odczyt plików cookies wg ustawień przeglądarki.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności.

Zobacz też zasady wysyłki i kontakt.

© 2021-2025 Rycerze Klawiatury